Саакашвілі побажав Зеленському після перемоги політично знищити Порошенка (відео)

16.04.2019, 16:12
21162

Екс-президент Грузії, глава політпартії “Рух Нових сил” Михайло Саакашвілі звернувся до кандидата в президенти Володимира Зеленського з порадами щодо перших кроків у разі перемоги на виборах. Відповідне відео Саакашвілі опублікував в YouTube.

Читайте також: “Порошенко найняв ізраїльського фахівця з чорного піару, аби дискредитувати Зеленського”, – Саакашвілі

“Шановний Володимире Олександровичу! У розпал виборчої кампанії у Вас є дуже багато справ, які потребують вирішення. Суперник у Вас серйозний. Вас чекають дуже непрості дебати з Порошенком. Але я впевнений, що час Порошенка пройшов. Маючи таку велику підтримку народу, Ви станете наступним президентом України. Ніякі фальсифікації і адмінресурс уже не допоможуть Порошенку перемогти. Хіба що він не піде на найрадикальніші заходи. Але це загрожує великими ризиками, як для української державності, так і тим, що майбутнього не буде і у самого Порошенка”, – звернувся Саакашвілі.

Він додав, що “сильно переживає і йому небайдужа доля України”. “Тому я дозволю собі дати Вам дуже важливу пораду. Вам варто скористатися ним відразу ж після інавгурації. Ви добре знаєте, що у мене і моєї команди вийшло побороти корупцію в Грузії. Це стало можливим тільки за однієї умови. Відразу ж після перемоги ми змінили всі правоохоронні органи: прокуратуру, МВС, пішли всі старі менти, також скасували міністерство безпеки – грузинське СБУ. Нове МВС і стало тим інструментом, який дозволив жорстко і безкомпромісно боротися з тодішньої кримінальною системою, яка довго володарювала Грузією. Всі “злодії в законі” за кілька років опинилися у в’язниці. Тільки після цього ми почали будувати нову і успішну Грузію – піднімати економіку, збільшувати добробут громадян.

“Один такий шанс Україна вже втратила. У 2004 році українці привели до влади Віктора Ющенка. У важкій боротьбі, завдяки українцям, які вийшли на Майдан, він переміг кримінал і корупціонерів на чолі з Януковичем. Але Ющенко зробив фатальну помилку – залишив Януковича в політиці. Чи не були відкриті кримінальні справи проти основних фігур режиму. Чи не було використане гасло “Бандитам – тюрми!”. Закон так і не став одним для всіх. Політика і олігархічне користолюбство так і не були розділені. Це дозволило Януковичу набратися сил після поразки і знову повернутися у велику політику. Спочатку в парламент, провівши туди велику кількість регіоналів і отримавши посаду прем’єр-міністра. А потім і ставши президентом. Більшість з тих, хто сьогодні є командою влади і сам Порошенко – це все ще спадкоємці того режиму”.

“Після перемоги на виборах Вас чекає дуже багато проблем країни. Війна. Корупція. Бідність. Але найголовніше – запеклий опір старої системи. Вся вона об’єднається проти Вас. І після ефіру на “1+1”, Ви це прекрасно розумієте. Буде дуже нелегко. Але головним Вашим противником залишиться Петро Порошенко і його клан. Навіть втративши президентські повноваження, його фракція БПП і підконтрольні йому депутати і фракції складають більшість в Раді. Працюватимуть всі корупційні схеми, які він вибудовував всі роки президентства. Залишаться і олігархи, які будуть захищати свої активи. Тому перше завдання – реальна боротьба з корупцією в особі системи Порошенка. Якщо Порошенко і його люди залишаться в українській політиці – Ви не зрушите далі. Вам не вдасться підняти економіку, дати гідну відсіч агресору, стати суб’єктом світової політики. Чи не знищивши корупцію – нічого не вийде. І починати треба з самого верху. Порошенко і його найближчі соратники – Свинарчук-Гладковський, Кононенко, Березенко та інші сьогодні зробили достатню кількість гучних злочинів. Більш того, багато хто з цих справ вже “розслідує” антикорупційні органи”, – закликав він.

“Якщо Ви не призначите кандидатуру нового Генерального прокурора, здатного безкомпромісно боротися з корупцією як “цербер демократії”, Вас спробують перетворити на “другого Ющенка”. Вам треба буде знайти таку людину, яка не здригнеться як прокурор у студії перед погрозами Порошенка і його банди . Такого який зробить справою своєю зачистку української політики від топ-корупціонера, який би статус він не носив, які б загрози не пред’являли йому і з якою б силою не тиснули на нього. Якщо цього не відбудеться, розчарування суспільства буде дуже швидким. Вам не дадуть навіть півроку. Але якщо проти корупціонерів будуть відкриті кримінальні справи, які будуть доведені до кінця. Якщо корупціонери дадуть по всій строгості закону, починаючи з Порошенка і його оточення. Якщо народ скаже остаточне “прощай” старій, прогнилій, корумпованій системі на чолі з Порошенком, то Вам буде значно легше далі рухатися по шляху реформ і долати опір системи. Люди повинні відчути, що Ви можете виконати громадський запит на справедливість і що ви серйозний і вольовий політик, здатний на рішучі дії”, – додав Саакашвілі.

“Ви ж самі бачите, що ніхто з існуючих політичних лідерів не підтримав вас, так як ви і є могильником старої політичної системи, а це означає, що вони зацікавлені в тому, щоб у Вас нічого не вийшло. Ви зможете подолати опір парламенту і всього державного апарату чиновників, маючи головне – підтримку народу. Порошенко і його “сім’я” не повинні залишитися в політиці. Пам’ятайте про це. І постарайтеся уникнути фатальних помилок, які зробили Ваші попередники”, – резюмував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com