Саміт миру стартує в суботу: Швейцарія оголосила остаточну кількість учасників

10.06.2024, 19:31
160112

Майже 90 країн і організацій, половина з яких є європейськими, підтвердили участь у мирному саміті по Україні, який відбудеться у Швейцарії на вихідних. Росії не буде. Про це повідомила президент Швейцарії Віола Амхерд, яку цитує Associated Press.

Читайте також: Чим підживити помідори, щоб мати гарний та екологічно чистий урожай: порада досвідченого огородника

Москва не була запрошена, але каже, що все одно не прийме участь, оскільки конференція базується на мирних пропозиціях президента України Володимира Зеленського, які Росія відхиляє.

Президент Віола Амхерд повідомила журналістам, що саміт у суботу та неділю буде спрямований на те, щоб намітити шлях до можливого миру в Україні.

“Це не про пропаганду. Йдеться про основу гуманітарної допомоги, що надається Швейцарією, яка базується на зміцненні миру і на забезпеченні платформи для початку діалогу”, — сказав Амхерд.

За її словами, більшість країн-учасниць саміту будуть представлені вищими лідерами країн, причому близько половини – на рівні глав держав або урядів. Зокрема очікується участь президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com