Чим підживити помідори, щоб мати гарний та екологічно чистий урожай: порада досвідченого огородника

9.06.2024, 21:08
160045

Помідори потребують підживлення, щоб рости здоровими та плодоносити. Багатого поживними речовинами грунту в горщиках зазвичай недостатньо для них. Регулярне додавання добрив гарантує, що ваші помідори залишатимуться здоровими, а також дадуть багатий і смачніший урожай.

Читайте також: Експерти розповіли, чим корисна молода картопля і кому її не можна їсти

Якщо рослини залишаються непідживленими, у них з’являться ознаки дефіциту поживних речовин. Один із способів це розпізнати – листя починає жовтіти.

На сторінці Gardening UK – Hints, Tips and Advice у Facebook Льюїс опублікував фотографію саморобного добрива, яке його сусід зробив із кропиви для помідорів, і запитав, чи можна його використовувати. Члени групи швидко прокоментували, наскільки воно “дивовижне” для томатів, пише Express.co.uk.

“Раніше я замочував кропиву у воді – смердюче, але абсолютно фантастичне добриво”, – написав один із членів групи.

Добриво з кропиви також називають кропив’яним гноєм, оскільки воно використовується для підживлення рослин, а також, ймовірно, через його запах під час заварювання.

Для приготування добрива з кропиви вам знадобиться вода та кропива (стебла і листя до моменту цвітіння). Ось один із найпростіших рецептів цієї поживної суміші:

1. Подрібніть кропиву.

2. Помістіть однаковий об’єм подрібненої кропиви та гарячої води у пластикову або дерев’яну ємність.

3. Накрийте ємність кришкою.

4. Залиште його у теплому місці або на сонці на 10-14 днів.

5. Протягом цього часу щодня помішуйте рідину. Якщо вам не подобається запах, що з’явився, його можна нейтралізувати спиртовою настоянкою валеріани.

Під час приготування настою буде виділятися піна, що є природним процесом. Коли піна припинить виділятися, а рідина стане темнішою, це означає, що засіб готовий. Рекомендується використовувати його у розведеному вигляді з концентрацією 20%.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com