Санкції в дії: оператор “Північного потоку-2” на межі банкрутства

1.03.2022, 19:46
113012

Швейцарська компанія-оператор (Nord Stream 2 AG) російського газопроводу “Північний потік-2” розглядає можливість подання заяви про банкрутство, оскільки вона намагається врегулювати свої зобов’язання до початку терміну дії санкцій США.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела.

США ввели санкції проти Nord Stream 2 AG минулого тижня після того, як Росія визнала незалежність так званих “ЛДНР” на сході України.

Nord Stream 2 AG співпрацює з фінансовим радником над погашенням своїх зобов’язань і може офіційно розпочати процедуру банкрутства в швейцарському суді вже цього тижня.

Nord Stream 2 AG, яка належить російській державній компанії “Газпром”, минулого року завершила будівництво газопроводу, вартістю $11 млн, який мав збільшити обсяги поставок газу з Росії до Німеччини.

“Газпром” профінансував половину вартості будівництва “Північного потоку-2”, а решту проекту фінансували британська нафтогазова компанія Shell, австрійська OMV, французька Engie та німецька Uniper та Wintershall DEA.

Газопровід не розпочинав роботу, оскільки регулятор Німеччини призупинив процес його сертифікації через вторгнення Росії в Україну.

Міністр економіки Швейцарії Гі Пармелін заявив у понеділок в інтерв’ю швейцарському радіо RTS, що весь персонал Nord Stream, понад 140 співробітників, які працювали на компанію в швейцарському місті Цуг, були звільнені.

Нагадаємо, міністерство фінансів США офіційно запровадило сакції проти компанії-оператора “Північного потоку-2” – Nord Stream 2 AG, а також виконавчого директора Маттіаса Варніга.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com