Сарган заявила про законність закриття кримінального провадження щодо екс-першого заступника спікера ВР Ігоря Калєтніка

31.08.2019, 15:42
39784

Прес-секретар екс-генпрокурора Лариса Сарган стверджує, що провадження щодо екс-першого заступника спікера ВР Ігоря Калєтніка було закрито законно, а 20 справ передані від управління спецрозслідувань ГПУ до інших органів за підслідністю. Про це передає Українська правда.

Читайте також: Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ заважає розслідувати справи Майдану

Стаття ККУ, яку 5,5 років Горбатюк пред’являв Калєтніку – давно декриміналізована. По справі є рішення судів, в яких чітко вказано на відсутність складу злочину, по цій же справі було відмовлено у проведенні заочного розслідування через відсутність складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи.

…Головне – справа нині закрита на законних підставах.

…20 кримінальних проваджень передані до ДБР, НП, СБУ – за підслідністю. Провадження не мають відношення ні до справ Майдану, ні до колишніх високопосадовців. Це, наприклад, справи викрадення цукру, забудов Києва тощо, передані за підслідністю!

Слід відзначити, що у  п’ятницю Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури заявило, що в останній день Юрія Луценка на посаді генерального прокурора ГПУ закрила кримінальне провадження проти екс-першого заступника спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка, який є підозрюваним у справі “диктаторських законів 16 січня”.

Там також заявили, що увечері 29 серпня Луценко забрав від слідчих управління спецрозслідувань ГПУ 20 кримінальних проваджень на підставі “неефективного здійснення досудового розслідування”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com