СБУ інсценувала побиття депутата Ананченка у Сумах

16.12.2019, 20:10
56855

Служба безпеки України заявляє про затримання організатора та учасників підготовки замаху на народного депутата України IX скликання Михайла Ананченка в Сумах.

Читайте також: У Києві невідомий нападає з ножем на чоловіків

Про це повідомили у пресгрупі управління СБУ в Сумській області, пише УНІАН.

Згідно із повідомленням, співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку до вчинення дій насильницького характеру стосовно нардепа, що пов’язані з його державною та громадською діяльністю. Встановлено, що виконавці злочинного “замовлення” отримали від організатора обумовлену грошову винагороду. У зв’язку з необхідністю попередити вчинення злочину, співробітники СБУ спільно з прокуратурою провели процесуальне документування їх протиправних намірів.

“Під час його проведення дії осіб, причетних до правопорушення, було взято під контроль, завдяки чому заподіяння можливих тілесних ушкоджень або інших насильницьких дій щодо народного обранця було попереджено”, – зазначається у повідомленні.

При цьому у спецслужбі наголосили, що з метою отримання максимально об’єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників замаху, насамперед стосовно організатора, було прийнято рішення про розміщення у соцмережах повідомлення Ананченка про “напад на нього двох молодиків у балаклавах”.

“Оприлюднення цієї інформації дало змогу співробітникам СБУ у повній мірі задокументувати дії організатора та виконавців”, – підкреслюється у повідомленні. Дії нападників кваліфіковано саме як “закінчений замах на насильство”. “На даний час слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину), ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору злочину. Наразі тривають слідчі дії”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com