СБУ попередила про масштабну кібератаку Росії на сайт ЦВК

27.02.2019, 20:54
14089

Фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ у взаємодії зі співробітниками Центральної виборчої комісії в ході виборів президента Українипопередили масштабну кібератаку на комп’ютерне обладнання Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Читайте також: Слідом за Президентом: СБУ виявила виборчу піраміду “Батьківщини”

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що за висновками експертів кібератака була спрямована на блокування доступу користувачів до інформації про підготовку до чергових виборів президента України.

“Спеціалісти спецслужби встановили, що атаку було проведено за технологією http flood, через генерацію постійних запитів, які ускладнювали роботу інформаційної системи та блокували можливість доступу звичайних користувачів”, – йдеться у повідомленні.

Для проведення кібератаки зловмисники використовували розгалужену мережу сайтів на базі не оновленої версії системи WordPress, що дозволило хакерам без відома власників використати їх для генерації об’ємних запитів.

Фахівцями СБУ перевіряється можлива причетність до організації кібератаки російських спецслужб та підконтрольних їм хакерських угруповань.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com