СБУ повідомила про підозру двом так званим “міністрам ДНР”

1.02.2023, 14:02
135131

Підозру отримали двоє так званих “міністри ДНР”, які на тимчасово окупованих територіях України виконували вказівки Кремля.

Читайте також: В Європі встановили перші хаби збору техніки для українців

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“Одним із зловмисників є громадянин Росії – колишній міністр енергетики та житлово-комунального господарства Нижегородської області. У липні минулого року за вказівкою Москви його призначили очільником створеного окупантами “министерства угля и энергетики” терористичної організації “днр””, – йдеться в повідомленні.

За його дорученням налагодили регулярний вивіз промислових обсягів українського вугілля до Росії. Він же розробив програму ліквідації майже 90% шахт Донеччини.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Другий зловмисник – колишній “міністр охорони здоров’я ДНР”, який наразі входить до керівного складу окупаційної адміністрації Мелітополя.

“За його вказівкою місцеві лікарні були переобладнані у військові шпиталі для прийому поранених загарбників. За даними слідства, ворожим поплічником виявився колишній заступник начальника одного з управлінь Донецької облдержадміністрації, який у 2014 році приєднався до терористів на сході України. Після повномасштабного вторгнення його “перевели” до окупаційних органів захопленої частини Запорізької області.”, – повідомляє СБУ.

Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 ККУ (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Наразі обидва переховуються на тимчасово окупованій території півдня та сходу України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com