СБУ встановила замовника та спільника підпалу авто журналістки Терещук

11.02.2020, 10:30
62747

Служба безпеки України спільно з прокуратурою встановила особу чоловіка, якого обґрунтовано підозрюють у замовленні підпалу автомобіля журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук у Львові. Про це 11 лютого повідомила пресслужба силового відомства, інформує ТСН.

Читайте також: В Одеській області невідомий підпалив авто митника (фото)

Підозрюваним виявився мешканець Львова, який раніше мав судимість та відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці. Підібрав виконавця підпалу для нього працівник поліції.

“За однією із версій слідства, до організації підпалу він залучив працівника Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Поліцейський підібрав виконавця та передав гроші за виконану “роботу”. Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в міжнародний розшук”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо скерування до суду клопотання про обрання підозрюваному у замовленні підпалу міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Натомість щодо працівника поліції, який допомагав знайти виконавця підпалу, – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Попередня правова кваліфікація злочину за ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, підпал авто журналістки Галини Терещук вчинили у ніч на 30 січня 2020 року у Львові. Силовики затримали виконавця злочину – 19-річного мешканця Хмельницького, якому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – взяли під арешт до 6 квітня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com