СБУ викрила масштабну схему фінансування “ЛНР”

20.02.2019, 13:53
12970

В Україні викрили та припинили масштабний механізм фінансування терористичної організації “ЛНР”.

Читайте також: СБУ заблокувала спробу російських спецслужб втрутитись у вибори в Україні (відео)

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановили, що на окупованій частині області діє потужна фінансова установа, яка забезпечує незаконне переведення коштів клієнтів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку.

Фінансовий центр мав двадцять відділень та розгалужену мережу платіжних терміналів на тимчасово окупованій території. Зловмисники здійснювали операції через Інтернет-банкінг та перевозили готівку кур’єрами через лінію розмежування.

“Задокументували, що у банківських установах на підконтрольній території організатори оборудки відкрили майже п’ятдесят рахунків на підконтрольних осіб, доступ до яких мали через Інтернет-сервіси. За даними Державної служби фінансового моніторингу України загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи переведений тільки через національну платіжну систему перевищив сто сімдесят мільйонів гривень. З отриманих за надання “послуг” грошей ділки регулярно сплачували податки до так званого “бюджету ЛНР”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків, що були проведені у Києві та Сєвєродонецьку, у спільників “фінансистів” правоохоронці вилучили банківські картки, через які у банкоматах знімалася готівка для передачі клієнтам або кур’єрам.

Наразі заблоковано рахунки фізичних осіб, які використовувалися для нелегальних фінансових операцій. Керівнику фінансової установи заочно повідомлено про підозру.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб причетних до незаконної фінансової діяльності.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com