СБУ заблокувала ще три схеми втечі ухилянтів за кордон – подробиці

17.01.2024, 22:02
152936

Служба безпеки та Національна поліція заблокували нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Серед затриманих організаторів – ділки, які торгували статусом особи з інвалідністю, а також студентськими квитками закордонних вищих навчальних закладів.

Читайте також: Співробітники Bihus.Info вживали наркотики: керівництво проєкту заявило про стеження і прослуховування

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Закарпаття: 

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ та ДБР зібрали доказову базу на організаторів ухилянтської схеми, яка передбачала переправлення призовників до сусідньої країни Євросоюзу “лісовими стежками”.

Так, ще в квітні минулого року правоохоронці затримали організатора схеми та двох його спільників, мешканців Тячівського району, на спробі переправити за кордон 4 “клієнтів”. Під час розслідування встановлено причетність до організації схеми колишнього “посадовця-силовика”.

На підставі зібраних доказів до суду направлено обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи із чотирьох осіб за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Запорізька область:

Затримано ділка, який разом зі спільниками фабрикував висновки лікарських обстежень своїх “клієнтів” щодо наявності у них тяжких діагнозів. Надалі на їх основі МСЕК мав “підтвердити” наявність у них інвалідності 2-ї чи 3-ї груп.

Співробітники СБУ запобігли “списанню” за цією схемою з військового обліку понад 40 потенційних призовників.

Також затримано шахраїв, які за гроші обіцяли чоловікам “офіційне” працевлаштування за кордоном або ж “місце” в європейському вищому навчальному закладі. Це мало бути підставою для безперешкодного виїзду призовників за кордон.

Клієнтів шукали через оголошення в Інтернеті. Після отримання завдатку імітували “підготовку пакета документів”, хоча насправді виводили кошти через підставних осіб і обривали контакти.

За оперативними даними, зловмисники діяли від грудня минулого року та за добу “працевлаштовували” до 10 осіб.

За всіма викритими фактами триває розслідування.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com