СБУ затримала бойовика ЛНP, який обстрілював Луганський аеропорт

16.10.2019, 19:21
47372

У Донецькій області в зоні проведення Операції Об’єднаних сил затримано колишнього бойовика так званого батальйону “Заря” терористів “Луганської народної республіки”. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Читайте також: Від ворожої кулі снайпера загинула військова Ярослава Никоненко

За інформацією спецслужби, затримання сталося при спробі перетину вдягненим у цивільне бойовиком лінії розмежування в напрямку неконтрольованих урядом України територій – терорист прямував до окупованого Донецька.

“У ході перевірки оперативники спецслужби встановили, що уродженець Харкова брав активну участь у бойових діях проти українських військових. Слідчі СБ України, зокрема, з’ясували, що чоловік вступив до лав незаконного збройного формування “Заря”  у серпні 2014 року. Він пройшов спеціальний вишкіл з бойової підготовки і згодом взяв участь у боях на луганському напрямку. Чоловік також у складі артилерійського розрахунку терористів обстрілював Луганський аеропорт та цивільні об’єкти”, – розповіли в СБУ.

У підсумку, бойовики повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, де йдеться про участь у діяльності терористичної організації. За це закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Терорист перебуває під вартою в очікуванні на рішення суду.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com