СБУ здобули перехоплення де окупанти розповідають, що обстріл в Оленівці був підлаштований

30.07.2022, 21:00
124806

Служба безпеки України оприлюднила перемовини бойовиків “ДНР” про обстріл місця перебування українських військовополонених в Оленівці на окупованій частині Донеччини.

Запис свідчить про те, що вибух був підлаштований навмисно і ніяких обстрілів з боку ЗСУ не було.

Також у перемовинах підтверджують, що військових навмисно перевели у інше місце напередодні.

Бойовики, чию розмову перехопили СБУ говорять про те, що руйнування та пожежа сталися через вибухи зсередини.

Вчора почалося вночі, десь об 11. Почали працювати “Градом”, там під забором прямо. Ну там метрів 100 від забору, там було видно. І по 10 ракет. Перші десять виходів – вибух. Другі десять – вибух. Третій, власне, три вибухи було. Вікна там не повилітали ніде. Характерного приходу, ну прильоту снаряда, чогось свисту там, не було. Тобто вибух тут відбувся. От. Дуже багато 200 та 300“, – розповідає бойовик.

В СБУ підкреслили що таких перехоплень є кілька і всі вони будуть долучені до розслідування.
Українська спецслужба уже його відкрила за 438 статтею Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни). Наразі весь масив інформації досліджується слідчими СБУ.

Зазначають, що судячи з наявних у мережі відео, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це підтверджує те, що епіцентр вибуху знаходився всередині будівлі. Стіни могли “погасити” вибухові хвилі.

Читайте також: Зеленський назвав критичні терміни деокупації України від рашистів — ЗМІ

Крім того, є безліч доказів того, що ЗСУ не завдавали ракетних і артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка.

Які б нісенітниці не вигадував ворог, аби виправдати себе, всім очевидно – саме рф винна у свідомому вбивстві українських полонених. Це підтверджують і перші наявні докази. Я певен, що згодом доказова база буде тільки доповнюватись. Слідчі СБУ вже почали розслідування цього злочину в рамках відповідного кримінального провадження“, – зазначив т.в.о. Голови СБУ Василь Малюк.

Зазначають, що метою теракту було приховати розкрадання коштів, виділених на утримання військовополонених. За даними розвідки 1 серпня на місце мала прибути комісія для перевірки використання коштів.

Оскільки реальний стан будівлі та умови утримання в ній полонених не відповідали вимогам російського керівництва, “проблему” було вирішено шляхом знищення приміщення, разом з розміщеними в ньому українцями“, – зазначили в ГУР МО.

Ще одна мета, яку переслідували окупанти – створення соціальної напруги в українському суспільстві.

Ще одна мета здійсненої провокації – збільшення соціальної напруги в Україні. Зважаючи на великий суспільний інтерес до долі Героїв «Азовсталі», на думку авторів сценарію здійсненого теракту, смерть Захисників має призвести до зростання соціальної напруги в Україні“, – повідомили в ГУР МО.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов звернувся до всіх міжнародних інституцій з проханням висловити жорстку позицію щодо подій в Оленівці.

Кількість загиблих та поранених

У Генеральній прокуратурі України повідомили про 40 загиблих українських військових та 130 отримали поранення.

Про це вони повідомили у своєму телеграм-каналі.

Разом з тим слідство та уточнення даних триває.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com