Секрети Зеленського: експерт розтлумачив мову жестів нового президента під час інавгурації

20.05.2019, 22:16
25730

Фізіогноміст Леонід Золін пояснив Главреду, як жести видали думки нового президента та української еліти під час інавгурації Володимира Зеленського.

Читайте також: Зеленський заявив, що збирається ходити на роботу пішки або їздити на велосипеді

Перше, на що звернули увагу фізіогноміст, це піший похід нового президента в парламент. “Те, як Зеленський йшов у Раду і вітав людей руками, взято від американців. Це таке відсилання до Дональда Трампа. Він, як шоумен, постійно так робить. Тут у них багато спільного. При цьому, новий президент дуже сильно накачував свою матрицю. Адже люди, більшість з яких його підтримувала, дають емоції. І Володимиру потрібно було набрати енергію, якої не було в залі парламенту. Під куполом панували в основному стримано-недоброзичливі емоції, тому що це його опозиція”, – зауважив експерт.

Згадка про сина, з якого новий глава держави розпочав свою першу президентську промову, не випадкова. “В Раді мова почалася з сина. А там, де діти, там – нічого не скажеш. Це професійний обеззброюючий хід, який часто використовується на переговорах або заходах, де можуть бути жорсткі питання. І тут захід з позиції дитини, з одного боку, символізує початок нового, молодого. Також, це майбутнє – діти, внуки будуть жити після нас. І дитина – це безпрограшна тема, яку не заперечити. Це як говорити про матір, Батьківщину і дітей”, – говорить Леонід Золін.

Також, зазначає експерт, Володимир Зеленський намагається всіх об’єднати. “Він зробив поєднання – ми всі президенти, в тому числі 25% тих, хто голосував за Петра Порошенка, і 73%, які віддали свої голоси проти минулого президента. Зеленський спробував об’єднати всіх”, – пояснив фізіогноміст.

А от коли президент заговорив про Європу, що у нас в головах, він показав пальцем лівої руки на голову. “Ця сторона пов’язана з жінками, емоціями, образами, почуттям насичення. А праву руку він поклав на Євангелії та Конституції. Він розчепірив як слід руку з обручкою, що означало: “Я впевнений, все візьму і всю повноту влади”. І слідом він заговорив про заробітчан і їхні проблеми, каже Золін. “Варто згадати, що він сам у різних країнах знімав свої фільми. Успішно реалізовував там свій продукт, що цілком нормально для бізнесу. І в цей момент він досить сильно стиснув губи. Тобто, він був незадоволений цією історією, і при цьому не розумів, що з нею робити – люди за кордоном, і у них немає можливості брати участь у житті країни”, – додав експерт.

А ось депутати поставили Володимира Зеленського в незручне становище. “Він навів цифру 65 млн українців у світі. Після фрази: “ми всі українці”, він зробив драматургічну паузу і чекав оплесків. Тому що сказав це сильно, з подачею. Але оплесків не було. Тоді він ту ж фразу сказав ще раз, зробив паузу. І тут вже люди за стінами Ради почали аплодувати, і тільки слідом за ними депутати почали аплодувати. Тобто, першу паузу народні обранці провалили і зробили Зеленському дуже незручно”, – зауважив Леонід Золин.

Ще одна цікава деталь – коли Володимир говорив свою промову, він був перекошений в праву сторону, причому навіть знак президента у нього теж з’їхав вправо. “А ліва сторона була опущена вниз. Права сторона, яка була у нього дуже високою, це сторона діяльності, активності, руху – вона пов’язана з чоловічим, батьківським родом. Тобто, він показав, що готовий діяти”, – говорить фізіогноміст.

Російська мова, на яку Зеленський перейшов, коли говорив про Донбас, мир та повернення полонених, була використана, щоб усі зрозуміли і почули, в тому числі, і в інших країнах. “У залі почали обурюватися, потім Олег Ляшко сказав про мову. Але це було негарно і неправильно, тому що не можна перебивати промову президента – гаранта Конституції”, – вважає фізіогноміст.

Звернення писати заяви про звільнення, міністрам дуже не сподобалося. “Весь інший час вони були в гарному, спокійному, усмішливому настрої. Обличчя Петра Порошенка було весь час незадоволеним, а стало задоволеним лише один раз – він посміхався, коли Зеленський почав говорити про Верховну Раду. Йдеться про прийняття законів і розпуск”, – додає Золін.

Дружина Зеленського Олена, яка сиділа поруч з мамою Володимира, а з іншого боку – з Леонідом Кравчуком, потім були Леонід Кучма і Віктор Ющенко. “Коли першу леді неодноразово показували, вона була незадоволена – піднімала брови, губу виламувала. Їй було незатишно в тому оточенні, в якому вона перебувала. Але це нормальна реакція”, – пояснює співрозмовник. Отримавши всі атрибути влади, президент обхопив булаву великим пальцем як людина, яка міцно взяла в руки предмет і нікому не хоче його віддати. “Петро Порошенко під час інавгурації тримав її по-іншому – великий палець торкався до рукояті, а не обхоплював. Це говорить про те, що минулий президент не хотів її брати. На той момент, в 2014-му, це було компромісне рішення. І йому довелося взяти владу, до якої він не був готовий”, – говорить Леонід Золін.

Цікаво, що піджак у Зеленського був з гострими лацканами догори. “Зазвичай він такі взагалі не одягає, носить італійські. Можливо такий гострий стиль належить йому по протоколу, але в цьому випадку одяг показує конфлікт, боротьбу, опір”, – зазначив експерт.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com