Села на Луганщині потерпають від обстрілів із “Градів”: руйнуються і горять будинки

23.02.2022, 13:30
112073

Під час ворожого обстрілу на передовій загинув один український захисник. Сталося це неподалік селища Новотроїцьке, на Донеччині. Ще одного військового окупанти поранили, п’ятьох – травмували. Зараз вони в шпиталях у задовільному стані.

Читайте також: Розвідка назвала три міста, яким загрожує напад Росії, – ЗМІ

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Минулої доби по позиціях наших військових бойовики вдарили 96 разів, з яких 81 це важке озброєння – у хід пішли гради та танки. Чи не весь день обстрілювали місто Щастя. Снаряди падали поряд із будинками. А ввечері в селі Муратове – це неподалік Северодонецьку на Луганщині, через обстріл загорівся житловий будинок.

По селу били “Гради”, пізніше порахують, що скинули 120 реактивних снарядів, тільки дивом люди встигли заховатися. Одна з хат загорілася  – пожежникам доводиться боротися з вогнем тільки-но снаряди припиняють падати. Вже вранці на світлинах добре видно як порозвалювало дахи, як порозліталася цегла, у дворах вирви і всюди осколки.

Теж на Луганщина, але вже селище Трьохізбенка, влучили в багатоквартирний будинок – вибуховою хвилею повідкидало двері, від приходів снарядів повалило дерева. Вже від опівночі до 9 години ранку – 22 обстріли, 507 боєприпасів і більшість – це артилерія. З них реактивні гради – 120 ракет, ствольна артилерії – 102 снаряди, 238 мін.

В місті Маріїнка під Донецьком напередодні поранило місцевого жителя. Він просто прийшов протопити в хаті і тут почався обстріл. «Чую хвилею вдарило, в вітальні двері аж відкрилася, і тут відбувається другий вибух, я розумію, що артерія перебита і вдома я один», – розповідає чоловік.

З перебитою артерією постраждалий доповз до сусідів, які в цей момент ховалися у підвалі, швидка забрала постраждалого до курахівської лікарні. «Я в підвал спускатись не буде, вже що буде», – додає чоловік.

На військових намагаються тиснути і морально, бійцям приходять повідомлення, з закликом покинути зону ООС. Але військові пояснюють, що це просто обстріли почалися і нікуди не збираються йти.

Тих, хто в окопах напередодні підтримали у Маріуполі. «Хочемо бути в складі України і ніхто в нас цього не забере», – кажуть ті, хто вийшов на вулиці.

Тут синьо-жовті прапори та дими, поруч з мешканцями лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк. «Просто хотілося вийти і сказати два слова підтримки, і подякувати за те, що ви є», – сказав співак.

Ворог кидає тисячі снарядів, але і воїни вже звикли вчасно йти в укриття. Ворог же намагається влучити саме туди. На одній із позицій приліт спричинив пожежу, люди не постраждали, але в це укриття  один з військових заховав свого пса. Її звали Бріс і в свої сім місяців вона прийшла на війну разом з господарем. Бріс було 3 роки і вона теж загинула в бою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com