Сербія допоможе Україні відбудувати міста, які зруйнувала Росія

18.05.2022, 18:32
119970

Президент Сербії Александар Вучич зустрівся з новим послом України Володимиром Толкачем і прийняв у нього вірчі грамоти. На зустрічі з послом Вучич також поінформував його про позиції уряду Сербії та Ради національної безпеки щодо війни в України.

Читайте також: У Херсонській області російські військові розстріляли з “Градів” колону цивільних авто

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTS.

Вучич підкреслив, що Сербія прагне поважати принципи територіальної цілісності та суверенітету держав як один із основних принципів міжнародного права, що міститься в статуті Організації Об’єднаних Націй, і що в цьому сенсі вона поважає територіальну цілісність України. Крім того, він наголосив, що Сербія віддана мирному врегулюванню суперечок і підтримує всі зусилля, спрямовані на переговори.

“Вучич заявив, що Сербія братиме участь у відбудові міст в Україні. Він наголосив, що Сербія та Україна мають можливості розвивати співпрацю в різних сферах, що становлять взаємний інтерес, і наголосив на необхідності продовження роботи над зміцненням економічних відносин, як тільки ситуація дозволить”, – йдеться у повідомленні.

Лідер Сербії також подякував Україні за повагу до територіальної цілісності його країни. Він зазначив, що Сербія надала найкращі умови для біженців з України, а також усі права на проживання та дозвіл на роботу, згідно з правилами Європейського Союзу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com