Сербія відмовилась визнавати ПЦУ

20.05.2019, 13:12
25629

Сербський Патріархат не визнає “структуру на чолі з громадянами Денисенко (Філарет – Ред.) і Думенко (Єпіфаній – Ред.)”. Єдиною Церквою, яку СПЦ визнає в Україні, є канонічна УПЦ. Про повідомляє сайт Союзу православних журналістів.

Читайте також: Епіфаній заявив про загрозу для Томосу

За підсумками засідання Архієрейського Собору Сербської Православної Церкви, який проходив з 9 по 18 травня 2019 року в монастирі Жича, опублікований офіційний прес-реліз, в якому, зокрема, дається оцінка українського церковного питання.

Уточнюється, що під час засідання під керівництвом Патріарха Сербського Іринея обговорювалися “питання життя і місії Сербської Православної Церкви в сучасному світі, повні великих духовних викликів і спокус”.

“Найбільша проблема Православної Церкви сьогодні – це церковний розкол в Україні та невдала спроба Константинопольського Патріархату вирішити проблему” на коліні”, односторонньо, без діалогу з канонічною Церквою в Україні і з Російською Православною Церквою, і в цілому без загальноправославних консультацій”, – йдеться в заяві.

Ієрархи підкреслюють: “В цьому відношенні Собор підтверджує свою нинішню позицію: наша Церква не визнає новостворену структуру в Україні, на чолі з громадянами Денисенко і Думенко”.

Архієреї також підтвердили свою підтримку канонічної Української Православної Церкви, на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com