Серед виборців із вищою освітою Зеленський став лідером

9.04.2019, 15:12
20136

За даними демографічних екзитполів, за кандидата в президенти Володимира Зеленського голосували в основному вікові групи виборців і студенти. Тому портрет виборця Зеленського – переважно з вищою освітою (30,8%). 

Читайте також: Не на стадіоні: стало відомо коли і де відбудуться офіційні дебати між Зеленським та Порошенком

Таким чином, Зеленський лідирує за критерієм освіченості виборця в порівнянні з Петром Порошенком, за якого проголосували тільки 21,8% українців з вищою освітою і Юлією Тимошенко (11,7% освічених українців).

Студенти (респонденти з неповною вищою освітою) також віддали свої голоси Володимиру Зеленському (42,3%) в порівнянні з його опонентом Петром Порошенком (17,2%). І, навпаки, в групі виборців з неповною середньою освітою перевага кандидата Зеленського є мінімальним.

А ось Юлія Тимошенко має найбільшу підтримку серед респондентів з неповною середньою (20,4%), повною загальною середньою (16,5%) та середньою спеціальною (15,5%) освітою. 

Загальна картина виборців з вищою освітою виглядає наступним чином: за Володимира Зеленського віддали майже 31% голосів, за Петра Порошенка – 22%, Юлія Тимошенко – 12%, Юрій Бойко – 9%, Смешко і Гриценко набрали по 8% голосів, Вілкул – 4 %, а у Ляшка – тільки 1,5% голосів від виборців з вищою освітою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com