Сергій Дахновський: “Житло неплатника може потрапити в заставу”

5.04.2021, 10:10
96180

Українці, які мають квартири площею від 60 квадратів або будинку від 120 квадратів, отримають квитанції-платіжки до 1 липня і протягом 60 днів повинні заплатити податок. Житло порушника може потрапити в заставу.

Про це газеті “Факти” розповів партнер юридичної фірми JN Legal Сергій Дахновський. Експерт зазначає, що якщо квитанція не прийшла, то відповідальності за затримку платежу не буде, – пише Олександр Литвин (OBOZREVATEL).

Читайте також: Податок на нерухомість 2021: скільки та хто буде платити

“Прямо передбачено, що якщо податковий орган у встановлені законом терміни не направить або не вручить податкове повідомлення-рішення, то платник звільняється від відповідальності за несвоєчасну сплату податку”, – зазначає юрист.

Джерелами погашення податкового боргу є будь-яке майно, яке перебуває у власності неплатника, з урахуванням обмежень, визначених законодавством. Але майно в разі боргу може потрапити в заставу і навіть бути продано.

“Платник податків зберігає право користування майном, яке перебуває в податковій заставі, однак відчужувати його може тільки за згодою податкового органу”, – пояснив Дахновський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com