Сергій Лавров: “Росія готова розірвати відносини з Євросоюзом”

12.02.2021, 12:32
94405

Росія розірве відносини з ЄС, якщо побачить санкції, які загрожують економіці, заявив глава МЗС Росії Лавров. Раніше головний дипломат Євросоюзу Боррель звинуватив російську владу у відсутності готовності до діалогу.

Читайте також: Жозеп Боррель: “Євросоюз і Росія йдуть у різні боки”

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у п’ятницю, 12 лютого, заявив про готовність Москви розірвати відносини з Євросоюзом. Це станеться, якщо влада країни знову побачить, “що в якихось сферах накладаються санкції, які створюють ризик для нашої економіки, зокрема, в найбільш чутливих сферах”, заявив Лавров в інтерв’ю YouTube-каналу “Соловьев Live”, – передає Deutsche Welle.

“Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовими до цього. Хочем миру – готуйся до війни”, – додав міністр.

Взаємні висилки дипломатів і візит Борреля до Москви

Відносини Росії та Євросоюзу останнім тижнями загострилися. 5 лютого російське МЗС оголосило персонами нон грата трьох співробітників дипломатичних представництв Німеччини, Польщі та Швеції. Російська сторона звинуватила їх в участі в акціях протесту 23 січня в Москві і Санкт-Петербурзі.

Цей крок викликав критику Євросоюзу, Великобританії та США. Берлін, Стокгольм і Варшава у відповідь повідомили про висилку трьох російських дипломатів.

Боррель звинувачує РФ у неготовності до діалогу

Також верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель після триденного візиту до Москви звинуватив російську владу у відсутності готовності до діалогу. У ході поїздки очільник дипломатії ЄС зустрівся з представниками російських правозахисних організацій та обговорив з ними протести у країні. Крім того, Боррель провів переговори з главою МЗС Росії, під час яких наполягав на звільненні опозиціонера Олексія Навального і розслідуванні його отруєння.

Зустріч з Лавровим підтвердила, що “Європа і Росія рухаються у різних напрямках”, заявив Боррель. На його думку, Росія “бачить у демократичних цінностях екзистенційну загрозу”. Боррель також заявляв, що має намір запропонувати запровадження санкцій щодо Росії. Міністри закордонних справ країн-членів ЄС розглянуть це питання 22 лютого.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com