Сестру Савченко допитує СБУ

3.05.2018, 14:12
2270

Сестру народного депутата Надії Савченко – Віру – допитує Служба безпеки.

Про це повідомила прес-секретар політика Тетяна Проторченко в Facebook.

“Віра Савченко зараз перебуває в СБУ, де проводиться допит її в якості свідка. На 14.00 туди йду я”, – написала вона.

Проторченко також нагадала, що Надія Савченко вже 42-й день голодує в СІЗО.

Пізніше на бесіду до силовиків піде і помічник скандального народного депутата.

Раніше Савченко вже розповідала, коли припинить голодування. За її словами, вона знову почне вживати їжу після того, як буде на волі. “Я продовжую голодовку до того дня, поки не буду на волі і не зможу повноцінно захищатися в судах і захищати себе, поки не зможу повноцінно виконувати свою діяльність як народного депутата України і політичну діяльність”.

Нагадаємо, 18 квітня відбулося судове засідання, в результаті якого суд не дозволив прокуратурі силою відбирати у Савченко біологічні зразки В ході засідання Савченко заявила, що буде розцінювати примусовий відбір у неї біологічних зразків як застосування тортур.

19 квітня Надія Савченко пройшла експертизу на осудність в Київському міському центрі судово-психіатричної експертизи. За словами її захисників, судмедексперти не надали письмового висновку, чи успішно пройшла вона експертизу, але адвокат впевнений, що все пройшло добре.

Як відомо, політик підозрюється в злочинах за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованого групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча) ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com