Шахрайська схема B2B Jewelry: як повернути свої гроші

1.09.2020, 16:48
82985

Служба безпеки України заблокувала діяльність шахрайської схеми B2B Jewelry, яка обдурювала людей. Приблизно 600 тисяч людей втратили шалені гроші, вкладаючи їх у фінансову піраміду.

Читайте також: B2BJewelry: в Україні нова фінансова піраміда під виглядом ювелірних виробів (відео)

Однак чи можливо тепер повернути їх – у матеріалі 24 каналу.

Адвокат Володимир Місечко в ефірі 24 каналу зазначив, вкладниками у B2B Jewelry є люди, які живуть “від зарплати до зарплати”. Саме тому для них дуже важливі втрачені гроші.

“Ці люди не захищені. Я надіюсь, що більшість людей все ж зможуть повернути ці кошти. Однак є багато складових”, – сказав адвокат.

За словами Місечка, люди точно не повернуть гроші найближчим часом. “Це не станеться завтра чи післязавтра. Це 600 тисяч людей. Кожну особу треба допитати і визнати її потерпілою”, – пояснив адвокат.

“Відомо, що за ці кошти було придбано багато нерухомого майна, рухомого, активів. Я впевнений, що більшість коштів вивели закордон, а це вже зовсім інші суди. Тому говорити про те, що це буде найближчим часом – однозначно ні. Цей процес займе 3 – 4 роки”, – зауважив Місечко.

Як ствердив Місечко, можливо, якісь кошти все ж вкладники повернуть, але точно не всі. “Витрачати значно простіше ніж повертати. Ці кошти давно у інших активах. Повірте, у цих осіб були доволі непогані консультанти”, – заявив адвокат.

Він пояснив, що у Цивільному кодексі є таке розуміння, як “добросовісний набувач”. Воно ще більше ускладнює ситуацію.

“2-3 купівлі чи продажі відбулось – і вже людина, яка володіє майном, придбаним за вкрадені кошти, є добросовісним набувачем. Через суд визнати це незаконним доволі важко”, – запевнив Місечко.

Ще важливим фактором є те, що постраждалі від фінансової піраміди – малозабезпечені люди. Їм буде складно виграти у суді.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com