Шахрайський неіснуючий банк викрили в Україні

26.02.2020, 12:10
64603

Фіктивний  “Український народний банк”, який називає себе “інвестиційним проєктом” виявила Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку.

Читайте також: Нацбанк вводить оновлені 200 гривень (фото)

Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР, інформує Економічна правда.

Зазначається, що у мережі інтернет та соцмережах Комісія виявила пропозицію інвестувати в акції фіктивного “банку”.

Як підкреслюють у Нацкомісії з цінних паперів, у Держреєстрі банків, який веде НБУ і який містить інформацію про держреєстрацію усіх банків, відсутня інформація про “Український народний банк”.

У Держреєстрі випусків цінних паперів, який веде НКЦПФР, також відсутня інформація про реєстрацію випуску акцій емітенту з таким найменуванням.

“НКЦПФР вбачає, що інформація розміщена за посиланням https://unb.name є шахрайством, несе загрозу введення в оману громадян, створює ризики втрати ними коштів через фінансову та інвестиційну необізнаність.

Інформація про потенційно протиправну діяльність на території країни направлена у правоохоронні органи”, – йдеться у повідомленні.

“При спробі придбати акції зазначеного проекту через його веб-сайт, користувачу пропонуються три варіанти оплати за акції: Money Storage, Perfect Money та оплата у криптовалюті Bitcoin.

Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачу варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі через які практично не можливо відслідкувати та встановити, куди були переведені кошти клієнта”, – наголосили в Комісії.

На веб-сайті проекту відсутня будь-яка правова інформація щодо юрособи та підстав надання нею інвестиційних послуг.

У особистому кабінеті користувача є посилання на такі розділи, як “Документи”, “Контакти компанії”, “Умови користування”, “Політика конфіденційності”, але всі вони не працюють.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com