Шарія судитимуть за держзраду

28.07.2023, 17:03
144247

За держзраду судитимуть відомого проросійського блогера Анатолія Шарія та ексочільника поліції Вінниччини, які працювали на ФСБ РФ.

Читайте також: Нещасній відірвало ногу: в Маріуполі цивільні окупанти скинули дівчину з дев’ятого поверху

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно українського блогера Анатолія Шарія та ексочільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, ім’я якого не називають.

Їм інкриміновано державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).

Зазначається, що керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного Youtube-каналу Анатолій Шарій від 2019 року фактично проживає на території Королівства Іспанія. Звідти він організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

До співпраці з ФСБ РФ його залучив екскерівник обласної поліції. Шарій погодився на пропозицію виконувати завдання спецслужби. Відтоді спільники створювали пропагандистські сюжети антиукраїнського змісту.

Крім того, слідство встановило, що інший обвинувачений — колишній правоохоронець з Вінниччини — від 2018 року, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби.

Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані про України. Для цього користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com