Ще один аргумент на користь кави: нове дослідження показало, що цей напій подовжує життя м’язів

23.04.2024, 22:03
157798

Завдяки результатам останнього дослідження відкрилося більше можливостей для подолання особливого стану, який називається саркопенія. Це поступове ослаблення м’язів, яке відбувається через зміни на клітинному рівні, пов’язані зі старінням. З роками м’язова маса значно знижується, що, в результаті, призводить до погіршення фізичної активності та самопочуття.

Читайте також: Гороскоп на 23 квітня для всіх знаків зодіаку: день, коли всі перебувають в цілковитій рівновазі

Прогресування саркопенії відбувається, в основному, через зниження кофактора НАД+ у клітинах та зменшення виробництва енергії мітохондріями (клітинні органели, які допомагають виробляти енергію). Вчені зрозуміли, що у літніх людей, які хворі на саркопенію, значно знижується рівень тригонеліну.

Було проведено експерименти на моделях, які засвідчили, що завдяки додаванню тригонеліну рівень НАД+ підвищується, а активність мітохондрій стимулюється. Тобто під час старіння зберігається м’язова функція. Це відкриття є лише частиною більш широкого дослідження механізмів саркопенії. Воно ґрунтується на результатах попередніх досліджень.

Як пояснює доцент Вінченцо Соррентіно з Програми трансляційних досліджень здорового довголіття НУС Медицини, їхні дослідження допомогли розширити розуміння механізму НАД+ та виявити, що тригонелін є попередником НАД+ і може використовуватися як стимулятор для нього, щоб підтримати довголіття і вилікувати певні вікові захворювання.

Звичайно, Вінченцо підкреслює, що для підтримання здоров’я м’язів у літньому віці також важливими є фізична активність і правильне харчування.

Оптимізм щодо результатів дослідження виявив і керівник відділу фізичного здоров’я Nestlé Research Джером Фаргі. Він розповів, що були виявлені переваги тригонеліну для клітинного метаболізму і здоров’я м’язів під час старіння. Ця природна молекула міститься в каві та пажитнику. А тому, варто додати напій до свого щоденного раціону, якщо у вас немає протипоказань до цього.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com