Ще один банк України визнано неплатоспроможним

26.08.2020, 08:51
82390

Національний банк України відніс банк “Аркада” до категорії неплатоспроможних через зменшення нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімально встановленого рівня. Більшість вкладників отримають свої гроші назад. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Читайте також: У вересні в Україні зросте розмір пенсій: відомо, хто отримає надбавки

Проблеми у банку з капіталом сталися через втрату основного активу – будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві. У 2019 році банк “Аркада” надав цю нерухомість як заставу за кредитом, залученим пов’язаною з банком компанією-забудовником. На момент укладення кредитного договору оціночна вартість будівлі становила понад 620 млн грн (майже 27% від всіх активів банку).

Кредитор за несвоєчасне обслуговування боргу забудовником переоформив на себе право власності на цю будівлю. У зв’язку з цим банк відобразив списання з балансу цього будинку. В результаті капітал банку впав нижче нормативного рівня і став негативним.

Читайте також: Чи збільшать пенсійний вік для жінок: роз’яснення Кабміну

Понад 90% вкладників банку (понад 5 000 осіб) отримають вклади в повному обсязі. Розмір їх внесків не перевищує гарантовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тисяч гривень.

Клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. В цілому Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам на 285 млн грн.

Найбільшим акціонером банку (станом на 1 червня 2020 року) є Костянтин Паливода з опосередкованою часткою в 74,80%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com