Що буде з доларом після війни: експерт дав прогноз

17.04.2023, 15:04
139153

Курс долара в Україні надалі в основному залежатиме від перебігу війни.

Читайте також: “Секретні документи”: Данілов прокоментував можливі дати українського контрнаступу

Про це в ексклюзивному коментарі ТСН.ua  сказав ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

“Після війни, а ми всі впевнені у нашій перемозі, нас мають очікувати позитивні зміни. Ми можемо закінчити війну з курсом, наприклад, в 40 гривень за долар. А за декілька місяців після перемоги гривня почне своє посилення. Тобто курс буде 38, а потім і 36 за долар. Поясню чому: передбачається великий приплив іноземних інвестицій. Повторюся, це за умови, якщо уряд буде проводи адекватну економічну та податкову політику, а також у нас буде діяти верховенство закону. Зараз у нас такого немає, поки є лише шарахання з боку в бік, а сама економічна політика неадекватна. Зараз нас рятує політика Національного банку та Мінфіну, непогано йдуть монетарні та макроекономічні процеси, а ось податкова, митниця, підтримка бізнесу – майже на нулі, немає дерегуляції. В таку економіку інвестувати приватний бізнес не буде”, – зазначив він.

З його слів, система потребує радикального очищення від людей, які проводять неадекватну політику.

“Це агенти впливу Росії, які в цьому безперечно задіяні, а ще корупціонери, просто ідіоти та популісти разом з ними. Оця “гримуча суміш” блокує будь-які серйозні інвестиції в Україну. Наша країна 30 років була найменш привабливою державою для інвестицій. Тому тут нам потрібна теж перемога над цією “гримучою сумішшю”, як і на фронті. Без цього, на жаль, успіху не буде, бо ми і на далі залишимося економічними вигнанцями”, – додав він.

Нагадаємо, у липні 2022 року Національний банк України опустив курс гривні до долара США на 25%, наразі він становить 36,5686 грн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com