Що буде з курсом долара – у Зеленського дали прогноз

12.09.2023, 17:32
146580

За оцінками експертів, середній офіційний курс долара в Україні за підсумками 2024 року становитиме 41,1 грн за долар. Проте зараз є багато факторів, на які не можна впливати і спрогнозувати, як чітко все буде розвиватися на валютному ринку.

Читайте також: Росія запустила кілька ракет по цивільному судну у Чорному морі: прем’єр Британії Ріші Сунак

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів Олег Устенко – радник президента України Володимира Зеленського.

“Якщо говорити про курс, я б погодився з тим, що ми можемо очікувати курс на кінець поточного року десь приблизно на рівні 41-42-43 грн/дол. – в тому діапазоні, про який говорить міністр (фінансів – ред.). Але ситуація може різко змінитися, якщо відбудеться деблокування нашого чорноморського коридору. Це означає, що ми зможемо нормально вивозити наше зерно, а це майже 40% наших валютних надходжень. Якщо буде такий шквал валютних надходжень від продажу нашого зерна на світовому ринку, це буде сприяти не просто стійкості гривні, а тренду на зміцнення до рівня, який ми бачили кілька місяців тому”, – пояснив Устенко.

Радник президента також зазначив, що багато буде залежати від військових дій і від темпів деокупації територій України.

“Якщо ми швидко будемо деокуповувати наші території, якщо наступного року мир і перемога прийдуть в першому півріччі, то взагалі економічна модель буде змінена. Буде змінено підхід щодо того, скільки валюти буде заходити до країну. Якщо більше інвестицій заходить до країни, то є продавлення курсу в сторону руху до 35. Але треба розуміти і позицію Міністерства фінансів, коли треба складати бюджет. Я так розумію, вони будуть фіксуватися на тих параметрах, які були названі”, – резюмував Олег Устенко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com