Що можна буде придбати за кошти, які видаватимуть замість “пакунку малюка” (відео)

7.08.2020, 17:53
80723

Гроші, які замість Пакунку малюка, будуть отримувати батьки новонароджених дітей, можна буде витратити тільки на продукти, дитячий одяг чи гігієнічні засоби. Для цього картки, матимуть спеціальний захист.

Читайте також: У Мінсоцполітики пояснили, як отримати компенсацію за “пакунок малюка”

Пакунок малюка – це набір речей, який надавала держава батькам новонародженого при виписці із роддому. Ініціативу запровадили у 2018 році замість грошової виплати. Набір містить пелюшки, дитяче харчування та одяг. Крім того, навчальну літературу та коробку-колиску.

Пілотний проект на видачу грошей замість бебі-боксу, розрахований на півтора року, каже у коментарі Фактам ICTV розповів заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов.

“Батьки самі вирішуватимуть, що потрібно придбати для малюка. Тоді як Пакунок малюка, не давав права вибору. Завдяки тому, що це буде соціальна картка, ми зможемо контролювати, щоб гроші дійшли саме до людини”, – заявив Борис Лебедцов.

В уряді припускають, що можуть залишити Пакунок малюка і грошові виплати. Вибір залишатимуть за батьками – отримати гроші чи коробку.

“Це пілотний проект, ми будемо бачити хто від цього виграє. І можливо до практики повернемось”, – додав Лебедцов.

Батькам, які навесні через карантин не отримали Пакунок малюка, зможуть отримати банківську картку з 1 вересня. Компенсацію можна отримати протягом 12 місяців від народження дитини.

У Мінсоцполітики розробляють програму, щоб можна було зареєструватись онлайн.

Обиратимуть торгові мережі для участі у програмі публічно.

“Ми створимо реєстр мереж, які і будуть контролювати самотужки, що саме продавати батькам. Якщо вони порушують це – їх виключатимуть з реєстру”, – пояснив заступник міністра.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com