Що оголосить Путін у посланні 21 лютого: прогноз аналітиків ISW

16.02.2023, 10:02
136000

Російський диктатор Володимир Путін навряд чи оголошуватиме заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні, великі нові російські мобілізаційні ініціативи чи будь-яку іншу важливу політику у своєму запланованому зверненні до Федеральних зборів Росії 21 лютого.

Читайте також: Столтенберг відповів, за яких умов і коли Україна може вступити до НАТО

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Послання президента РФ до Федеральних зборів, Держдуми та Ради Федерації Росії – це щорічна промова, внесена до російської конституції в лютому 1994 року.  2022 року Путін кілька разів відкладав своє щорічне послання до Федеральних зборів, ймовірно, сподіваючись зрештою використати цю промову, щоб відсвяткувати масштабні перемоги Росії в Україні, але не зміг цього зробити через відсутність таких перемог і на тлі загостреної критики керівництва Кремля війна”, зазначили аналітики ISW.

Вони звернули увагу на те, що останніми місяцями Путін виступав із невражаючими зверненнями з нагоди символічних ювілеїв і дат і, ймовірно, запланував свою перенесену промову на першу річницю визнання Росією “ДНР” і “ЛНР”.

“Путін, ймовірно, переупакує російські заходи щодо інтеграції окупованих територій до Російської Федерації як нове досягнення. Путін міг би оголосити про початок наступної хвилі мобілізації, хоча більшість індикаторів і оцінок свідчать про те, що він не зробить цього зараз”, – вважають у ISW.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com