Що відомо про українського гросмейстера, якого разом з дівчиною знайшли мертвим у Москві

6.03.2020, 11:53
65654

У Москві із пакетами на голові знайшли мертвими українського гросмейстера Станіслава Богдановича та його 18-річну дівчину Олександру Вернигору. За даними ЗМІ, поруч із ними лежали кульки із азотом – підозрюється, що вони отруїлися “звеселяючим газом”.

Читайте також: Молоду пару українських шахістів знайшли мертвою в Москві

Усього за кілька днів до смерті Богданович потрапив у гучний скандал. У шаховому матчі між Україною та Росією він зіграв за російську команду і спробував виправдатися у соцмережах, заявивши, що йому за це заплатили і що таким чином він вніс “скромний внесок” у мир між країнами.

ТСН.ua розповідає, хто такий Богданович та що за скандал був навколо його гри за Росію.

Український гросмейстер народився 1993 року в Одесі, де навчався у місцевому університеті “Одеська юридична академія”. З дитинства він захоплювався шахами та брав участь у багатьох турнірах.

2009, 2013, 2014 та 2018 роках він брав участь у Чемпіонатах України, де його максимум було 9 місце. Однак 2017 року Богданович отримав статус гросмейстера. До 18 років він посідав 2 місце на Чемпіонаті Європи серед юнаків до 12 років, а 2010 року став чемпіоном України серед юнаків до 18 років.

Козирем Богдановича були не класичні шахи, а бліц – це коли гравці мають дуже короткий час на хід. Такі шахові матчі завершуються усього за кілька хвилин. Із цього виду шахів Богданович посідав у чинному рейтингу 34 місце у світі та 3 в Україні. У загальному ж рейтингу він був 437-м у світі.

Усього за кілька днів до смерті Богданович потрапив у гучний скандал. В онлайн-матчі України проти Росії з шахів він зіграв за російську команду, чим неабияк обурив українців. Цей вчинок активно обговорювався у соцмережах і Богданович спробував виправдатися.

“Відповідаю тим, хто не розуміє, чому я грав за Росію. По-перше, мені за це задонатили. Я роблю тільки те, що краще для бізнесу. Поки не було донатів, я чесно не грав ні за кого. По-друге, я зараз перебуваю в Росії. Було б негарно, будучи гостем, виступати проти тих, хто чинить привітний прийом. Це просто данина поваги. І третє. Вважаю, що таким чином я вніс свій скромний внесок у мир між нашими країнами. Пора вже нам схаменутися і зупинити цю міжусобицю. Можливо, якщо б кожен з нас всього по одному разу зіграв за Росію, то будь-який конфлікт вже був би вичерпаний”, – написав він у своєму Facebook.

Однак через деякий час публікація з його сторінки була видалена. Сам шахіст пояснив це так: “Виявив, що мій божественний пост видалений. Мораль – завжди виходь з соцмереж перед тим, як навіть на хвилинку відлучитися від комп’ютера”.

За день після скандалу Богданович потрапив до сайту бази “Миротворець”. Там зазначили, що гросмейстер є “учасником пропагандистських антиукраїнських акцій Росії” та “заперечує російську агресію”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com