Шість головних корисних властивостей петрушки: варто знати

18.09.2021, 11:05
101189

Ця універсальна трава не тільки покращує смак страв, але і запобігає багатьом хворобам

Петрушка не дарма має репутацію однієї з кращих трав для підтримки здоров’я. Маючи на увазі високу щільність поживних речовин і здатність запобігати хронічні захворювання, лікарі рекомендують включати петрушку в щоденний раціон харчування.

Читайте також: Для довголіття і проти тромбів: названий корисний вітамін

6 основних переваг петрушки для здоров’я:

Джерело кальцію. Одна чашка петрушки містить 83 мг кальцію, необхідного для кісток, м’язів і серця. Додаткові мінерали, що містяться в петрушці: калій, магній, фолат і залізо є важливим елементом, коли мова йде про відтворення крові.

Багато вітамінів А, С, К та інших. У тій же чашці петрушки 80 мг вітаміну С (імунітет), а також вітамінів А (здоровий зір і розвиток) і К (кісткоутворюючі і протиракові властивості).

Містить антиоксиданти. У петрушці містяться антиоксиданти, такі як лютеїн і зеаксантин, які захищають від вільних радикалів і зменшують захворювання очей.

Підтримує здоров’я шлунково-кишкового тракту. Петрушка зменшує запалення шлунка, допомагає від викликаного стресом пошкодження шлункової системи. Особливо це корисно людям з виразкою шлунка і виразковою хворобою, колітом.

Допомагає при діабеті. В одному дослідженні щури з діабетом, яких лікували петрушкою, продемонстрували значно нижчі рівні глюкози, що дозволяє припустити, що петрушка може мати значну гепатопротекторну дію (захист печінки від ушкоджень).

Знижує ризик раку. Будучи травою зонтичних (поряд з селерою і коріандром), петрушка показала позитивний зв’язок зі зниженням активності ракових клітин. Речовина флавон апіген, якої багато в ній, пригнічує ракові клітини і стимулює захисну імунну відповідь.
Включення апігена з іншими протираковими препаратами може зіграти роль в лікуванні раку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com