Шкарлет виступив за скасування ЗНО та бюджетної форми навчання для заочників

4.07.2020, 20:18
77365

Для вступників на заочну форму навчання до вищих навчальних закладів України можуть скасувати обов’язкове складання ЗНО. Їм також можуть заборонити переходити на денну форму навчання або на державне фінансування.

Читайте також: У Міносвіти розповіли, як буде проходити навчання з 1 вересня

Про це повідомив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет в інтерв’ю виданню LB.ua.

На його думку, про заочну форму навчання слід буде вказувати або позаду диплома або в додатку до нього.

“От уявіть, людина працює, має фахові навички і їй треба формально підтвердити свої знання згідно, отримати внормовану державою корочку. Ця людина закінчила навчальний заклад років 20 тому і хоче навчатись на заочному, за профілем, без відриву від роботи і не на бюджеті. Чому їй не дати шанс? Із забороною у майбутньому переводитися на денну форму навчання або отримувати бюджетне фінансування. І на дипломі ззаду або в додатку написати, що людина закінчила заочну форму навчання. Єдиний аргумент проти: ми видаємо один диплом. Це можна виправити. У Радянському союзі завжди показували, що людина закінчила заочну форму, і нічого такого”, – висловився він.

Водночас, Шкарлет наголосив, що це питання є дискусійним і зазначив, що дорослій людині важче скласти ЗНО.

“Сходіть, сходіть, для цікавості. Другу вищу – це одне. В людини іноді немає першої вищої, розумієте? Не в тому питання, щоб другу отримати. А коли так сталося в людини по життю, що вищої освіти нема, а школу 20 років тому закінчив. Сходіть, спробуйте”, – сказав міністр.

Але Шкарлет вважає, що тестування зрівнює можливості усіх дітей.

“Єдине зауваження щодо ЗНО – мені незрозуміло: якщо вага атестату в загальному обсязі вступу лише 10%, то навіщо тоді школа”, – додав в.о. глави Міносвіти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com