Школи в Україні переходять на дистанційне навчання: в яких регіонах діти з понеділка не сядуть за парти

22.01.2022, 14:33
109721

З понеділка, 24 січня, школи у деяких областях України переходять на дистанційне навчання. Це пов’язано з різким стрибком захворюваності на сезонні вірусні недуги і COVID-19.

Читайте також: В Україні 10 “помаранчевих” областей

Про це повідомляє РБК-Україна.

Карантин в школах України у зв’язку із захворюваністю

Через зростання динаміки захворюваності місцева влада в регіонах ухвалила рішення про переведення школярів на онлайн-заняття. Такі заходи стосуватимуться не лише загальноосвітніх шкіл/гімназій/ліцеїв, а й шкіл позакласних уроків.

Ужгород

З 24 січня до 7 лютого школи Ужгорода переходять на дистанційне навчання. Це пов’язано зі зростанням захворюваності на гострі респіраторні захворювання та COVID-19.

Двотижневий карантин з дистанційною формою навчання відноситься також до міських художніх та спортивних шкіл. Дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичайному режимі.

Львів

З 24 січня учні 5-11 класів через зростання захворювання на COVID перейдуть на дистанційну форму навчання. Вона триватиме протягом двох тижнів – до 7 лютого.

З понеділка також прийматиметься рішення щодо молодших класів. При цьому позашкільна школа із 24 січня також перейде на дистанційну форму.

Чернівецька область

З 24 січня до 7 лютого всі школи області переходять на дистанційне навчання. Таке рішення 20 січня ухвалила обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час свого засідання.

Суми

З 24 січня учні 5-11 класів й вихованці закладів позашкільної освіти переходять на дистанційне навчання. Рішення комісії діятиме протягом двох тижнів – до 4 лютого включно.

У разі погіршення епідемічної ситуації – можливе позачергове проведення засідання комісії.

Читайте також: В Україні виявили майже 22, 5 тисяч хворих на коронавірус

Дистанційне навчання через “мінування”

У декількох областях адміністрації шкіл ухвалили рішення про перехід на дистанційне навчання через регулярні повідомлення про мінування.

Миколаїв

Чотири школи у місті перейшли на дистанційне навчання ще з 18 січня. Таке рішення ухвалили через регулярні повідомлення про мінування.

Черкаси

Там департамент освіти та гуманітарної політики з 17 січня рекомендує всім школам міста вести навчання у дистанційному форматі. Це пов’язано з тим, що з 12 січня щодня надходять повідомлення про замінування закладів загальної середньої освіти міста, що ставить під загрозу збереження життя та здоров’я учасників навчального процесу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com