Школярка отримала від США бронзову медаль на Олімпіаді геніїв

10.08.2021, 20:44
98374

Десятикласниця Новокаховської школи №1 Херсонської області Вікторія Панченко здобула бронзову медаль всесвітньої олімпіади геніїв. Окрім медалі, дівчина отримала грант 15 тисяч доларів на навчання в державному університеті Нью-Йорка.

Про це повідомляється на сторінці Освітньої асамблеї у Facebook.

Нагороду дівчина отримала за проєкт очищення річок за допомогою очерету, який здатний виділяти з води забруднювальні речовини.

Вікторія Панченко пропонує створити спеціальні плавучі конструкції понтонного типу та розмістити їх у воді. За дослідженням дівчини, це допоможе очистити річки природними способами без механічного втручання в екосистему.

Що відомо

Конкурс Genius Olympiad проводиться з 2011 року, він заснований громадською організацією Terra Science and Education. Організатором є Державний університет Нью-Йорка в Освего – SUNY Oswego. На конкурс подають проєкти із таких дисциплін з екологічною спрямованістю: наука, візуальне та виконавське мистецтво, бізнес, література, короткометражний фільм та робототехніка. Проєкти в кожній категорії мають різну форму, але всі підпадають під тему екології.

Цьогоріч організатори Олімпіади геніїв провели церемонію нагородження 12 червня. На розгляд журі подали свої проекти учні середніх шкіл зі США та понад 84 країн світу. Біля 700 проєктів удостоєні гран-прі, золотих, срібних і бронзових медалей та почесних відзнак.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com