Шмигаль назвав умову введення локдауну для всієї країни

17.03.2021, 14:31
95550

В уряді не виключають реальної можливості посилити карантин на всій території України через ситуацію із COVID-19, зокрема, ввести навіть локдаун.

Читайте також: СOVID-19: ситуація на Волині станом на 17 березня

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів у середу, 17 березня.

“Чи буде локдаун для всієї країни – це залежить тільки від нас із вами і наших дій. Якщо ми всі ретельно дотримуватимемося правил, зменшимо соціальні контакти, то він не буде потрібен”, – зазначив глава уряду.

На переконання прем’єра, нині є всі підстави говорити, що адаптивний карантин в Україні є ефективним механізмом. Він назвав як приклад запровадження три тижні тому “червоної” зони епідемічної небезпеки на Івано-Франківщині. За його словами, зараз “ситуація там дещо стабілізувалася – госпіталізації ідуть на спад, як і кількість нових випадків”.

“Але якщо “червоний” рівень буде запроваджено в більшості областей, то ми будемо змушені вводити посилені карантинні обмеження на всій території країни. Проте уряд зробить все, щоб цього не трапилося”, – попередив Шмигаль.

Голів місцевий адміністрацій він закликав не чекати рішення Кабміну про локдаун, а брати на себе відповідальність і самостійно вводити у регіонах локальні карантини.

Шмигаль назвав умову введення локдауну для всієї країни

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com