Шольц виступив за відправку зброї прямо в зону бойових дій в Україні – Der Spiegel

28.05.2022, 11:32
120650

Канцлер Німеччини Олаф виступив за відправку німецької зброї прямо в зону бойових дій в Україні, чого німецький уряд ніколи не робив раніше.

Читайте також: “Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів”: у Генштабі повідомили, що відбувається на українсько-білоруському кордоні

Шольц наголосив, що росйському диктатору Володимиру Путіну “не повинна зійти з рук нелюдська війна”, яку він розв’язав проти України. Для цього, за словами лідера Німеччини, запроваджуються жорсткі санкції проти РФ, а також ведеться гуманітарна, економічна та фінансова підтримка України. Про це німецьке видання Der Spiegel.

“І, отже, також доставка зброї до зони бойових дій, чого ми ніколи не робили як Федеративна Республіка”, – заявив Шольц, додавши: “Ми вирішили допомогти жертвам цієї загарбницької війни, щоб несправедливість не перемогла право, щоб груба сила не переважала як засіб політики”.

Нагадаємо, посол України в Німеччині Андрій Мельник різко розкритикував виступ канцлера ФРН Олафа Шольца на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. У Києві сподівалися почути у виступі Шольца конкретні кроки керівної коаліції у Німеччині для підтримки України, аби країна виграла цю війну, чого не сталося.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com