“Шпигунський” скандал: українського журналіста Шаройко засудили на 8 років у Білорусі

23.05.2018, 17:28
2851

Верховний суд Білорусі засудив українського журналіста Павла Шаройка до понад восьми років позбавлення волі, звинувативши у шпигунстві.

Про це з посиланням на посла України в Білорусі Ігоря Кизима пише білоруське видання TUT.BY.

“Він отримав понад вісім років позбавлення волі. Зараз Шаройко перебуває у СІЗО КДБ. Днями його відвідував український консул, на умови утримання засуджений не скаржиться”, – сказав він.

Як зазначається, також із Шаройком бачилася його дружина.

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо про затримання кореспондента “Українського радіо” Павла Шаройка в Білорусі. З’ясувалося, що заарештували його за три тижні до того – 25 жовтня. Тоді ж силовики провели обшук у квартирі, яку він винаймав. 20 листопада представник КДБ Дмитро Побяржин розповів, що Шаройко начебто визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України і працював у Білорусі під прикриттям журналіста.

Офіційні ЗМІ Білорусі також стверджують, що Шаройко працював під керівництвом українського дипломата, видвореного з Білорусі, і що їхнім завданням начебто було вивчати діяльність уряду Білорусі, МЗС, російського посольства і російських військових об’єктів, “заводити і розвивати знайомства, починати або продовжувати отримання інформації від них”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com