Шпигуни путіна: Словаччина висилає трьох російських дипломатів

15.03.2022, 08:30
114563

У понеділок, 14 березня, МЗС Словаччини оголосило, що висилає трьох російських дипломатів. Вони повинні покинути країну протягом 72 годин.

Як повідомляє словацьке видання Pravda, співробітників російського посольства запідозрили у шпигунстві.

У повідомлення зовнішньополітичного відомства Словаччини сказано, що рішення про видворення трьох співробітників посольства РФ було ухвалено на основі оцінки словацьких спецслужб через діяльність, яка “порушує Віденську конвенцію про дипломатичні відносини”. Таке дипломатичне формулювання, за звичай, означає підозру в шпигунстві чи іншій антидержавній діяльності.

Начальник поліції Штефан Хамран та спецпрокурор Даніель Ліпшич пообіцяли у вівторок, 15 березня, розповісти більше про “розкриту злочинну діяльність у справі шпигунства та корупції, пов’язаної з Російською Федерацією”.

З посиланням на власні джерела, словацькі журналісти повідомляють про затримання у цій справі кількох словацьких громадян, серед яких – полковник Міністерства оборони Словаччини, яких намагалися підкупити російські дипломати.

Припускають, що “шпигунів путіна” цікавила інформація з приводу постачання зброї та боєприпасів до України,

“Якщо [росіяни] дізнаються, у який спосіб і куди буде транспортуватися зброя, вони зможуть атакувати транспорт”, — цитує видання колишнього керівника чеської військової розвідки Андора Шандора.

__________________________________________________________________________________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com