Штами другої хвилі коронавірусу більш заразні

25.09.2020, 09:32
85024

Дослідники з лікарні Х’юстону (США) повідомили, що перше дослідження з аналізу структури нового коронавірусу від двох хвиль інфекції у великому місті показало, що в останніх зразках переважає більш заразний штам.

Читайте також: Українців по-новому тестуватимуть на коронавірус

Вони досліджували більше 5000 геномів вірусів, витягнутих на самій ранній фазі пандемії в Х’юстоні, етнічно різноманітному місті з 7-мільйонним населенням, а також які є результатом постійної недавньої хвилі інфекцій, повідомляє Аlarabiya.

Дослідження, яке ще не було розглянуто сторонніми експертами, показало, що майже всі штами другої хвилі мали мутацію, відому як D614G, яка збільшує кількість “шипів” на коронавірусі вірусу.

Шипи – це те, що дозволяє вірусу зв’язуватися з клітинами і інфікувати їх, збільшуючи здатність мутованого вірусу інфікувати клітини.

Дослідники з Х’юстона заявили, що пацієнти, інфіковані варіантним штамом, мали значно більшу кількість вірусу при первинному діагнозі.

Але вони виявили мало доказів того, що мутації у вірусі зробили його більш смертоносним, зазначивши, що серйозність COVID-19, захворювання, викликаного вірусом, більшою мірою залежала від основних медичних станів і генетики пацієнтів.

Вони також заявили, що в деяких областях шипового білка – основної мішені вакцин проти коронавируса, які розробляються в даний час – виявлено кілька мутацій, що, можливо, вказує на те, що вірус змінюється, щоб уникнути імунної відповіді організму.

Попередні дослідження показали, що коронавірус мутує і еволюціонує, адаптуючись до своїх людських господарей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com