Штрафи “євробляхарям”: закон вже опубліковано

30.12.2019, 17:46
58259

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №2288 про відтермінування штрафів за порушення ввезення “євроблях” до 31 грудня 2019 року. Законопроєкт підтримали 285 народних депутатів. Документ вже опубліковано на офіційних ресурсах, пише 24 канал.

Читайте також: У МВС повідомили про компроміс з “євробляхарями”

Набуде закон чинність на наступний день після публікації − 31 грудня 2019 року. Документ передбачає відтермінування до 1 січня 2020 року штрафів, які виписали власникам авто на єврономерах. Тобто діятиме всього одну добу. На кого ж склали відповідні матеріали, будуть змушеними виплатити всього 8,5 тисячі гривень, а не вищезгадану суму.

Відповідно до закону, формально з перших днів нового року правоохоронці отримують право штрафувати власників авто на єврономерах. Раніше у МВС запевняли, після 1 січня вони все ж не чіпатимуть власників машин на єврономерах.

Крім того, юристи підкреслювали, що правом штрафувати зможуть скористатись лише митники, бо патрульні не мають доступу до відповідних баз даних. Водночас власники “євроблях” нібито можуть уникнути штрафу навіть від робітників митної служби, якщо матимуть з собою пакет необхідних документів.

Нагадаємо, 20 вересня Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає відтермінування штрафів для власників авто на іноземній реєстрації до 20 листопада 2019 року. Кабмін вирішив відкласти штрафи до 1 січня 2020 року.

До тих, хто не розмитнить свої “євробляхи”, вживатимуть жорсткі штрафні санкції. Штрафи стали значно більші.

– 17 тисяч гривень штрафу −за перевищення від 10 до 20 діб;
– 85 тисяч гривень – за перевищення від 20 до 30 діб;
– 170 тисяч гривень або конфіскація ТЗ – за перевищення більш ніж на 30 діб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com