Швейцарія хоче видворити відомого російського мультимільярдера – ЗМІ

29.05.2023, 13:02
141347

Російський мультимільярдер Андрій Мельниченко, який входить в десятку найбагатших росіян зі статком 24 мільярди доларів, може бути позбавлений права проживання в Швейцарській Федерації.

Читайте також: Пригожин анонсував “колосальний наступ” на українські Краматорськ та Слов’янськ: що відомо

Як повідомляє швейцарське видання Blick, Мельниченко, який володіє хімічною компанією EuroChem і вугледобувною компанією SUEK, є одним з найвідоміших швейцарських мільярдерів.

З 2009 року він живе у Швейцарії на віллі в Санкт-Моріці в окрузі Граубюнден. Його компанія Eurochem, що базується в Цузі, є одним з лідерів світового ринку добрив. Але у зв’язку з війною в Україні Мельниченко знаходиться в списку санкцій Європейського Союзу, а значить, і Швейцарської Конфедерації.

Відзначається, що Мельниченко як громадянин Росії має дозвіл на проживання у Швейцарії категорії C, в той же час його дружина і діти мають паспорти ЄС. Однак швейцарське Міністерство юстиції наполягає на анулюванні посвідки на проживання у Мельниченка, в той час як в окрузі Граубюнден він має значну підтримку.

Втім адвокати Мельниченка хочуть оскаржити це рішення, і справу буде передано до Федерального адміністративного суду Швейцарії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com