Швеція надасть Україні “підводну зброю”, яка зможе полювати на підводні човни: про що йдеться

21.02.2024, 10:01
154523

Швеція оголосила про найбільший станом на сьогодні пакет військової допомоги Україні на суму 7,1 мільярда шведських крон (630 млн євро). Зокрема, йдеться про підводну зброю.

Читайте також: У Києві блогер виправдовував Путіна та війну і готував фейки для кремлівських ЗМІ

Що цікавого отримає Україна, розповів військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков в ефірі “Еспресо”.

“У переліку озброєння є вкрай цікава зброя, що вже передається до України з запасів, і називається вона “підводна зброя”. Що саме мається на увазі, конкретно не сказано. Але є лише два варіанти, які підпадають під цей параметр, коли мова йде про підводну зброю. Перший– це звісно міни, а другий – це торпеди”, – припускає Катков.

Експерт нагадав, що шведська компанія Saab виготовляє малогабаритні торпеди.

Ця торпеда має вагу близько 330 кг, дальність ходу 20 км. Оснащена пасивними та активними сенсорами, які дозволяють уражати кораблі та підводні човни на глибині до 300 метрів.

“Для її запуску не потрібні спеціалізовані торпедні апарати. Додавання до морських дронів таких малогабаритних торпед, перетворює їх на цікавий далекобійний засіб, який дозволяє полювати на кораблі й підводні човни. Саме підводні човни РФ є дуже складною ціллю”, – додав Катков.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com