Скандальне подорожчання газу: регулятор озвучив нову ціну від “постачальника останньої надії”

6.12.2021, 20:32
106629

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зробила заяву щодо стрімкого зростання ціни на газ від постачальника “останньої надії”.

Читайте також: В Україні з нового року подорожчає пиво

Про це йдеться в повідомленні регулятора на сторінці в Facebook.

Прес-служба зазначає, що на сьогодні постачальник “останньої надії” забезпечує природним газом понад 347 тис.побутових споживачів з різних регіонів України. У зв’язку з тенденцією стрімкого підвищення цін на природний газ, з 1 грудня 2021 ціна реалізації природного газу постачальником “останньої надії” для потреб побутових споживачів становить близько 30 грн за 1 куб. про.

Положеннями Закону України “Про ринок природного газу” регулятор наділений повноваженнями приймати рішення про здійснення постачання природного газу побутовим споживачам постачальником “останньої надії” на умовах типового договору та базової річної пропозиції.

“У зв’язку з вищевказаним та за зверненням ТОВ “ГК “Нафтогаз України”, 9 грудня 2021 року НКРЕКП на своєму засіданні розглядатиме питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ “ГК” Нафтогаз України”, а саме за ціною 7,96 грн за 1 куб.м (з ПДВ)”, – зазначив регулятор.

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”, яка виконує функції постачальника “останньої надії” на ринку газу, оголосила, що ціна газу на 2 грудня для споживачів ПОН становитиме 46,72 грн за куб.м, що в 5,8 раза більше, ніж у листопаді.

При цьому, ціна буде змінюватися щодня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com