Скандальний московський священник несподівано перейшов до ПЦУ

9.12.2020, 14:48
91171

Відомий московський священик Яків Кротов поповнив ряди Православної Церкви України. Він став кліриком Херсонської єпархії ПЦУ.

Читайте також: Кіпрська церква офіційно визнала автокефалію ПЦУ

Про це сам Кротов, який відомий своєю критикою РПЦ (МП) і словами “звірства російської армії в Чечні свідчать про аморальність російського народу”, написав у Facebook.

“Звертаю увагу, що період мого перебування в канонічній порожнечі, з відпускною грамотою і поза конкретною єпархією, закінчився. Я прийнятий в клір кафедрального собору Херсона владикою Никодимом, це Православна Церква України. Живу поки в дочки матері міст руських – ну, буває… Для Бога тисяча кілометрів як півверстви. Прийнято особисто, без парафії. Я хотів би подякувати владиці Ігорю (Ісіченку) за багаторічну архипастирську допомогу, увагу, поблажливість до моїх недоліків, і сподіваюся, що його доля і доля інших священиків, колишніх в нині ліквідованій Харківсько-Полтавської єпархії, визначиться на краще”, – зазначив він.

Несподівано: до ПЦУ перейшов скандальний московський священик

Зауважимо, що Яків Кротов народився у Москві, був хрещений в 1974 році. Перебував в Апостольській Православній Церкві. Коли в АПЦ дозволили єпископам одружуватися, перейшов до УАПЦ (о). З 1997 року веде радіопрограму “З християнської точки зору” на “Радіо Свобода”. За часів СРСР Кротов і його родина переслідувалися КДБ і НКВС за “антирадянську діяльність”. Сьогодні критикує російську владу, та підтримує український і білоруський народи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com