Скандинавські країни звернулися до України вирішити питання “зелених” тарифів

12.12.2019, 19:53
56470

Посольства Данії, Норвегії та Швеції закликають досягти на законодавчому рівні компромісу в питанні “зелених” тарифів задля збереження інвестпривабливості України.

Читайте також: Парламент повернув власникам домашніх електростанцій “зелений” тариф

Листа з таким зверненням наділали на адресу міністра енергетики та довкілля Олексія Оржеля та голови комітету ВР з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса. Лист підписали Посол Данії в Україні Рубен Мадсен, Посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад, Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг.

У листі вони “рішуче закликають Уряд України та Верховну Раду України якомога швидше знайти за результатами консультацій з інвесторами у ВДЕ та іншими зацікавленими особами відповідне і збалансоване рішення, що ґрунтуватиметься на запропонованих проєктах та компромісах і відновить довіру інвесторів”.

Посли скандинавських країн нагадали про великі інвестиції до української галузі ВДЕ, проте зауважили, що подальший розвиток галузі стримується ініціативами щодо ретроспективного перегляду “зеленого” тарифу.

Завдяки зусиллям уряду Україна отримала понад 8 мільярдів доларів іноземних інвестицій у галузь відновлюваної енергетики. Однак, за словами послів, від початку запуску нового енергоринку в червні,  їм стало відомо про серйозні занепокоєння з боку скандинавських та інших міжнародних інвесторів.

Відтак, посли Данії, Норвегії та Швеції наполягають на важливості подальшого розвитку галузі ВДЕ в Україні та вважають необхідним ухвалення компромісного законопроекту, який врахує інтереси держави та інвесторів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com