Скасовані рейси, затоплені вулиці та аварійні посадки: Європу накрив потужний ураган “Сіара” (фото)

10.02.2020, 13:10
62644

У неділю, 9 лютого, на Європу обрушився потужний ураган “Сіара” зі штормовим вітром і зливами, який пронісся територіями Великої Британії, Німеччини та Нідерландів. Через ураган було скасовано багато поїздів, десятки внутрішніх і міжнародних авіарейсів, зупинено поромне сполучення в різних напрямках, повідомляє ТСН.

Читайте також: Європою рухається потужний ураган: деталі

У Великій Британії потужні зливи затопили вулиці Йорку, вітер поламав дерева, а влада скасувала футбольні матчі, фермерські ярмарки та культурні заходи.

Також у Великій Британії ураган змусив хвилюватися пасажирів літаків, які через сильний вітер або не могли приземлитися, або навпаки здійснювали аварійні посадки.

Так, як повідомляє The Sun, літак British Airways не зміг через вітер піти на посадку в аеропорту “Хітроу”.

Metro навпаки опублікували відео аварійного приземлення літака в аеропорту Бірмінгема.

Раніше повідомлялось, що 9 лютого пасажирський літак Boeing 747 авіаперевізника British Airways здійснив рейс “Нью-Йорк – Лондон” за рекордно короткий час, зокрема, за 4 години 56 хвилин. Причиною став попутний штормовий вітер – урагану “Сіара”, що став найсильнішим у Великій Британії за останні сім років. Судно через сильний вітер розвинуло максимальну швидкість: до 825 миль на годину (1327 км/год).

Зазначається, що до удару “Сіари” готуються в Бельгії. Там оголошено “помаранчевий” рівень небезпеки. У містах закрито всі парки, перекрито деякі вулиці й окремі ділянки автотрас, які проходять через лісові чи паркові зони. В аеропортах Брюсселя, Льєжа і Шарлеруа скасовано близько сотні рейсів.

Крім того, громадян Німеччини попередили про потужний буревій “Забіне”. За прогнозами, пориви вітру сягатимуть від 100 до 175 кілометрів на годину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com