Скасовуються міжнародні авіарейси: у Казахстані “застрягла” група українців

6.01.2022, 13:48
108790

У Казахстані, де від початку 2022 року тривають протести, застрягла група українців. Рейс до Києва планується, попередньо, 6 січня.

Читайте також: Обезголовлені тіла й сотні постраждалих правоохоронців: у Казахстані тривають масові протести

Про це повідомляє спікер МЗС України Олег Ніколенко.

За даними українського МЗС, група наших співгромадян застрягла в Алмати через призупинення роботи аеропорту. Наразі, за іінформацією МЗС, аеропорт Нур-Султана працює в штатному режимі й сьогодні, 6 січня, планується рейс до Києва.

“Учора ввечері група українських громадян не змогла вилетіти рейсом Алмати-Київ через призупинення роботи аеропорту. Дипломати допомогли українцям із пошуком місць для ночівлі. Нині посольство з‘ясовує із адміністрацією аеропорту та авіакомпанією можливість здійснення зазначеного рейсу, підтримує зв‘язок із пасажирами”, – написа він.

Читайте також: Україна не отримує вугілля із Казахстану: причина не в протестах Україна не отримує вугілля із Казахстану

Зазначається, що голова МЗС Дмитро Кулеба доручив дипломатам зосередитись на захисті інтересів українських громадян у Казахстані. Утім, ситуація ускладнюється введенням надзвичайного стану в країні, нестабільною роботою мобільного зв’язку та Інтернету. Крім того, в країні, охопленій протестами, частково обмежено рух регіонального пасажирського транспорту, суттєво затримуються або скасовуються міжнародні авіарейси.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com