Скільки Bradley втратили ЗСУ: дані від NYT

27.06.2023, 13:31
142852

В Україні були пошкоджені чи знищені принаймні 17 БМП Bradley під час повномасштабної війни.

Читайте також: Пригожин знайшовся: де “засвітився” очільник ПВК “Вагнер”

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на інформацію від військового високопосадовця зі США.

За даними видання, Bradley зазнавали пошкоджень, коли, наприклад, Сили оборони України потрапляли на мінне поле росіян. Окупанти довели, що можуть відновлювати деякі мінні поля, розміновані перед цим за допомогою західного обладнання.

“Колона бронетехніки Bradley з гуркотом мчала вперед, наповнена українськими солдатами, переміщуючи нову потужну американську зброю на південний фронт війни. Але потім один натрапив на міну. Вибух зірвав одну зі схожих на бульдозер гусениць машини, знерухомивши її“, – описується у матеріалі.

“Все заміновано, скрізь”, – сказав командир підрозділу безпілотників лейтенант Ашот Арутюнян, який стежив за допомогою дрона, як міна розірвалася під Bradley та зупинила просування української колони.

Джерело видання додало, що українські захисники під час свого просування вперед у деяких місцях уздовж лінії фронту роблять паузи, аби з’ясувати, яка тактика, методи прориву і розчищання працюють найкраще.

“У березні США ввели в справу 113 бойових машин Bradley. За словами чиновника, принаймні 17 із них – понад 15% – були пошкоджені чи знищені під час бойових дій”, – вказано у статті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com