Скільки чашок кави можна пити на день: відповідь лікаря

6.10.2023, 21:02
147857

Британський лікар Майкл Мослі каже, що у день варто пити не більше 3 чашок кави.

Читайте також: В Україні ліквідовують ще один банк

Про це пише “Mirror”.

Лікар посилається на “одне з найбільших досліджень здоров’я у Великобританії”, в якому взяли участь 500 тис.осіб. Медикам вдалося дослідити, що у тих, хто вживає каву щодня, напротивагу тим, хто її не п’є взагалі, серце було здоровіше і працювало краще.

Фахівець пояснює це тим, що кава може мати такі переваги, оскільки у ній є флаваноли та антиоксиданти, які називаються поліфенолами – сполуками, які сприятливо впливають на мозок та серце на додаток до їх протизапальних ефектів.

“Однак, для того, щоб відчути користь кави для здоров’я, важливо пити її не відразу після пробудження”, – зазначив фахівець.

Він каже, що вранці першу каву варто пити через кілька годин після сну, особливо якщо ви погано спали вночі.

“Поганий сон підвищує рівень кортизолу, гормону стресу, який може підвищити рівень цукру в крові до нездорового максимуму. Випита кава насамперед після важкого нічного сну може загострити обидві ці проблеми”, – пояснив він.

Коли рекомендовано пити каву

Натомість доктора Мослі рекомендує випити чашку кави за годину до тренування, оскільки це може зробити вас менш схильними до втоми, а також допоможе змінити спосіб спалювання жиру.

“Чашка кави перед аеробними тренуваннями може допомогти перемістити жир у м’язи, а інше дослідження показало, що чашка кави перед 30-хвилинним тренуванням може навіть продовжувати стимулювати розщеплення жиру після того, як ви його закінчили”, – розповів фахіаець.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com